E-shop a marketing pro prodejce výběrového masa SelaVita
SelaVita: To je maso!
Společnost, která si potrpí na kvalitu. To byl jasný pocit z první schůzky, na kterou pak navazovala důkladná
vstupní analýza. Vymysleli jsme strategii, kterou jsem následně představili klientovi. Naladili jsme se
na stejnou vlnu a dali si společný cíl - stát se největším a nejlepším e-shopem v oblasti prodeje masa.
Tvorba firemní identity
Ke zvolenému cíli vede několik cest a to jak v online, tak offline prostředí. Společnými silami jsme vyladili
firemní identitu a její grafickou podobu. Aby vše bylo dodrženo i v budoucnu, tak bylo nutné vytvořit
kompletní podrobné manuály, konkrétně logo manuál, manuál tonality a brand manuál.
Redakční rada
Po kompletní analýze (kde jsme mimo jiné zvolili persony podle STDC frameworku, rozpracovali důkladně
wireframy jednotlivých podstránek a promysleli celkovou koncepci) vznikla redakční rada, jejíž součástí
jsou zástupci obou stran. Tato rada promýšlí marketingové aktivity a posouvá projekt tím správným směrem.
Ambasadoři
V analýze jsme se zaměřili na odlišení SelaVita od ostatních prodejců masa jak v online, tak “offline”
prostředí. Proto za nás prostřednictvím veškerých propagačních materiálů nehovoří žádná slavná osobnost.
Za nás mluví zvířata sama.S tím jsme přišli a za tím si stojíme. Zvolili jsem dva mluvčí nebo chcete-li
ambasadory. Je jím prase Pepa Chmel a býk Rufus. Jedno víme jistě, a to že se jejich tváře neokoukají,
narozdíl od známých kuchařů a celebrit.
Alternativní navigace
Na webu jsme vytvářeli filtraci pomocí “interaktivního zvířete”. Tato myšlenka vznikla při analýze a již
po spuštění měla veliký úspěch. Nejde jen o zajímavou funkcionalitu, ale také o věc, která podporuje záměr
společnosti SelaVita a to vzdělávat v oblasti masa.
SelaVita Academy
Již před spuštěním tak plníme další cíl, a tím je vytvoření SelaVita Academy. Projekt, který má vzdělávat
a předávat zajímavé zkušenosti. V tomto ohledu jsme vsadili na skvělého šéfkuchaře Mirka Grusze, o němž
se více dozvíte v samotné akademii. Nikde netlačíme Mirkův obličej, ale chtěli jsme aby informace z kuchyně
předával někdo doopravdy zkušený a nadšený. V této sekci naleznete zajímavé články, recepty a videa přímo
z Mirkovi kuchyně.